ASBESTATTEST / ASBESTINVERTARISATIE

Transparant over prijzen

Alle nodige documentatie

Erkende deskundige

Laat een asbestinventarisatie uitvoeren in uw woning in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Brussel of Antwerpen. Zo’n inventaris is belangrijk aangezien de federale arbeidswetgeving elke werkgever verplicht om een asbestinventarisatie op te stellen voor alle gebouwen waar hij personeel tewerkstelt of als er plannen zijn om het gebouw te verbouwen of verkopen. Wij bij Allrounder in Temse kunnen zo’n asbestinventaris opstellen voor woningen uit Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Brussel of Antwerpen.

Heeft u een vraag?

Neem contact op!

Wat is een asbestinventarisatie?

Bij een asbestinventarisatie wordt er onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van asbest in een gebouw. Als asbestspecialist uit Oost-Vlaanderen kunnen wij zo’n asbestinventaris opstellen. Hiervoor komen wij eerst langs op inspectie. Als we tijdens deze inspectie materiaal of een ander tegenkomen waar asbest in zit, noteren we dit in onze inventaris. In deze inventarisatie staat tevens hoe u het asbest op een veilige manier kan laten verwijderen. Er zijn twee soorten asbestinventarissen:

  • Destructieve asbestinventaris: deze asbestinventarisatie wordt opgesteld met het oog op een sloping of renovatie.
  • Niet-destructieve asbestinventarisatie: bij de opsporing van asbest wordt er hier niets beschadigd. De risico’s worden alleen maar waargenomen op genoteerd.

Hoe gaan we te werk bij het opstellen van een asbestinventaris?

Eerst en vooral komen wij langs op inspectie. Tijdens deze inspectie bekijken we alle materialen waar asbest in aanwezig is en noteren we deze in onze inventaris. Daarna starten we met het opmaken van een rapport. In dat asbestattest vindt u dan de plaatsen met asbest terug en ook enkele aanpassingen of werken die aangeraden worden.

Wanneer moet u een inventaris laten opstellen?

Het opstellen van een asbestinventarisatie is enorm belangrijk, het is namelijk vanaf 2022 verplicht om een attest te kunnen voorleggen als u goed wilt verbouwen, verkopen of verhuren. Bij verkoop is een asbestinventaris dan ook belangrijk om te kunnen voorleggen aan nieuwe kopers. Hierdoor kennen zij de eventuele verborgen kosten. Maar ook bij verhuur is het uw taak om hiervoor te zorgen.

Schakel ons in om asbest te identificeren

Wilt u graag een asbestinventarisatie laten opstellen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk terug contact met u op. Wij vertellen u dan ook graag de kostprijs van een asbestinventaris. Als u dan interesse heeft, maken wij ook een prijsvoorstel op voor de inventarisatie. Hierover zijn wij altijd zeer transparant.

Ontvang een gratis offerte

"*" indicates required fields

Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Ons proces

01.

U neemt contact op.

U vult het contactformulier vrijblijvend in, laat hierbij zoveel mogelijk gegevens na en eventueel enkele foto's.

02.

Wij bellen of mailen u.

We bellen u op en dit kosteloos. Aan de hand van meer informatie en foto's kunnen we al een richtprijs inschatten.

03.

We komen langs.

We doorlopen samen welke karweien moeten worden uitgevoerd en welke de benodigde materialen en apparatuur zijn.

04.

We fix it.

Op afgesproken datum komen we langs en lossen we al uw problemen op!

ASBESTATTEST / ASBESTINVERTARISATIE
info@allrounder.be
Allrounder